Google lansează unul dintre cele mai importante update-uri pentru Chrome

Chrome 87 nu este update-ul obişnuit al browser-ului care domină piaţa, ci aduce, conform Google, cel mai mare progres de performanţă din ultimii ani, scrie News.ro. 

Google promite de luni bune că lucrează la îmbunătăţirea performanţei browser-ului Chrome, în special la optimizarea consumului de resurse, iar acum, cu sprijinul Microsoft, care foloseşte platforma Chromium pentru propriul browser, are mijloacele necesare de a îmbunătăţi semnificativ mai ales versiunea de Windows.

Prin prisma îmbunătăţirilor tehnice, în frunte cu prioritizarea tab-ului activ şi reducerea resurselor alocate celorlalte tab-uri, Google spune că a redus de până la 5 ori utilizarea procesorului, ceea ce ar duce la o creştere a autonomiei unui laptop cu o oră şi un sfert.
Chrome porneşte acum cu 25% mai repede şi încarcă paginile cu 7% mai rapid, ambele cu un consum mai mic de energie şi memorie de până acum – spune Google fără a oferi cifre şi în acest sens.

Îmbunătăţită a fost şi versiunea pentru Android, care ar trebui să încarce aproape imediat site-urile când se folosesc comenzile Back şi Forward, ce încarcă pagini deja vizitate, care există în cache.

Nu doar pe partea tehnică s-a lucrat, ci şi la setul de facilităţi. Există acum o funcţie de căutare a tab-urilor, care ajută la localizarea unui anumit site deschis în browser atunci sunt foarte multe tab-uri active.

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share